Хоолны хордлогоос урьдчилан сэргийлэхийг анхааруулж байна

Хоолны хордлогоос урьдчилан сэргийлэхийг анхааруулж байна

Он солигдох мөч, шинэ жилийн баярын өдрийг тохиолдуулан иргэд, олон нийтэд хоолны хордлогоос урьдчилан сэргийлэх зөвлөмжийг хүргэж байна. 

Хоолны хордлогот халдвараас сэргийлэх:

  • Хүнсний бүтээгдэхүүн худалдан авахдаа баталгаатай газрыг сонгох
  • Хоол хүнс бэлтгэхийн өмнө гараа заавал угаах
  • Хоол хүнсэнд хэрэглэгдэх аяга, сав суулга, халбага, сэрээ, хутга, усны сав бусад хэрэгслэлийг сайтар угааж цэвэрлэх
  • Торт, өндөг, хиам, цөцгий, төрөл бүрийн салад, зууш, сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг зориулалтын дагуу хөргөгчинд 24 цагаас ихгүй хугацаагаар зөв хадгалах, хэмжээг тохируулан бэлтгэж хэрэглэх
  • Жимс, хүнсний ногоог сайтар угааж хэрэглэх
  • 0,5л, 1 л, 1,5л, 2 литр г.м хэмжээгээр савлагдсан ундаа, айргийг ам дамжуулан уухыг цээрлэх
  • Хордлого халдвар болон бусад өвчний шинж тэмдэг илэрсэн үед яаралтай эмчид хандах



Өнөөдөр бич өдөр

5 цагийн өмнө